Konijn met olijven

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept voor Konijn met olijven: Ingrediënten voor 4 tot 6 personen


1 konijn
2 sjalotjes
2 teentjes look
3 eetlepels olijfolie
1 blikje tomaten in stukken
4 eetlepels kleine ontpitte zwarte olijven
2 takjes rozemarijn
witte wijn
zout
versgemalen peper

Recept voor Konijn met olijven: Bereiding


Laat uw slager het konijn versnijden in stukken (om botschilfers te voorkomen).
Verwarm de oven op 180°C.
Pel de sjalotjes en versnipper ze. Plet de teentjes look met de platte kant van een mes, maar pel ze niet.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ovenbestendige braadpot en stoof de sjalotjes.
Verhit intussen de 2 overige eetlepels olijfolie in een pan met hoge rand en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Bestrooi met een beetje zout. Haal de stukken systematisch uit de pan als ze bruin zijn en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Dep ze goed droog en leg ze in de pot bij de sjalotjes.
Giet het blik tomaten met het sap erbij. Doe de rozemarijn en de teentjes look erbij. Leg het deksel op de pot en zet in de oven.
Doe er na 1 uur de olijven en een beetje witte wijn bij om het braadvocht aan te lengen.
Laat nog eens 30 tot 40 minuten braden. Hoe langer het konijn gaart, hoe malser.
Haal de stukken konijn uit de pot en leg ze op een schotel.
Proef de saus en breng ze op smaak met zout en peper. Giet ze over het konijn en dien goed heet op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB