Konijn in 'saupiquet'

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 03/11/2010 - 00h00
-A +A

Voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten
1 konijn (met de lever)
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
5 teentjes look
3 eetlepels olijfolie
15 cl droge witte wijn
100 gram ontpitte zwarte olijven
5 tot 6 takjes peterselie
1 mespunt grof zeezout
4 ontzoute ansjovissen
2 eetlepels kappertjes
zout
versgemalen peper

Bereiding
Snij zorgvuldig al het vet van de stukken konijn weg. Leg ze in een diep bord en bestrooi ze met tijm. Plet de laurierblaadjes en strooi ze over het konijn. Doe twee van de knoflookteentjes erbij (ongepeld), flink wat gemalen peper, 1 eetlepel olie en de wijn. Meng goed. Laat alles 12 uur in de koelkast marineren en draai de stukken af en toe om. Verwarm de oven voor op 180°C (gasstand 6). Leg de stukken konijn in een ovenschotel. Overgiet ze met de marinade. Zet de schotel in de oven en besprenkel het vlees geregeld met wat braadvocht. Laat het vlees 30 tot 40 minuten in de oven tot het gaar is. Het moet mooi zacht zijn. Verhit wat olie in een pan en schroei de lever van het konijn dicht. Zorg dat hij nog rozig blijft. Haal de lever uit de pan en snij hem in kleine blokjes. Zet even apart. Pel de overige 3 knoflookteentjes. Hak de olijven klein. Was de peterselie, dep ze droog, haal de blaadjes van de takjes en snipper ze fijn. Kneus het knoflook in een mortier of een mixer met het grove zout en flink wat peper. Doe de ansjovissen en de kappertjes erbij. Kneus of mix alles tot een romige pasta. Doe er de blokjes lever bij en de laatste eetlepel olie. Eindig met de olijven en de peterselie. Stamp of mix nog even door. Giet dit mengsel in een kleine pan. Verwarm zachtjes zonder te laten koken. Leg de stukken konijn op een grote schotel. Deglaceer het aanbaksel in de ovenschotel met wat water of witte wijn. Die het braadvocht bij de saus. Meng en proef. Breng eventueel verder op smaak. Overgiet het konijn met de saus. Dien goed heet op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 03/11/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB