Konijn in gelei met pasta van zwarte olijven

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 19/04/2010 - 00h00
-A +A
PUB

Recept voor Konijn in gelei met pasta van zwarte olijven: Ingrediënten voor 6 tot 8 personen


1 konijn (met hoevelabel)
2 uien
2 wortelen
1 venkel
5 teentjes look
3 eetlepels olijfolie
50 cl witte wijn
1 l kippenbouillon
5 takjes tijm
5 takjes rozemarijn
10 gelatineblaadjes
3 takjes platte peterselie
3 takjes kervel
3 takjes basilicum
1 takje dragon
3 eetlepels zwarte olijvenpasta
3 grepen veldsla
balsamicoazijn
zout
versgemalen peper

Recept voor Konijn in gelei met pasta van zwarte olijven: Bereiding


Maak dit gerecht de dag voordien klaar.
Vraag uw slager om het konijn te versnijden.
Pel de uien, schraap de wortelen en maak de venkel schoon. Snij alles in blokjes van ongeveer 1 cm. Plet de teentjes look (mét de schil) met de platte kant van een mes.
Verwarm de oven op 180°C.
Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige braadpot of in een ovenschotel en bak de stukken konijn goudbruin. Doe er dan de uien, de wortelen, de venkel en de look bij. Bestrooi met een beetje zout en stoof 5 minuten al roerend op een matig vuur. Giet de wijn erbij, roer nog eens en laat de wijn tot de helft inkoken.
Giet er dan de bouillon bij, breng aan de kook en schuim zorgvuldig af.
Doe de tijm en de rozemarijn erbij. Leg het deksel op de pot en zet 2.30u in de oven.
Haal de pot uit de oven en haal alle stukken konijn eruit.
Filter het braadvocht door een zeef en zet minstens 12 uur in de koelkast. Haal er dan het vet af dat aan de oppervlakte is gesteven.
Schep het vocht met een pollepel in een steelpannetje, laat de eventuele onzuivere resten op de bodem van de kom liggen en warm lauw op (niet laten koken!).
Zet de gelatineblaadjes te week in een kom water. Pers ze met uw handen uit en los ze op in de bouillon.
Laat de bouillon even staan. Haal intussen het vlees van de botten. Verwijder zorgvuldig alle botten en botjes en haal het vlees in stukjes uiteen. Leg het in een kom.
Was de peterselie, de kervel, het basilicum en de dragon. Dep droog, stroop de blaadjes af en doe ze in de kom bij het vlees.
Doe de olijvenpasta erbij. Meng voorzichtig, proef en breng eventueel verder op smaak.
Hevel de inhoud van de kom over in een terrine en overgiet met de gelei. Dek de terrine af met een vel huishoudfolie en laat opstijven in de koelkast.

De dag zelf
Maak de veldsla schoon, was en droog hem en doe hem in een kom. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en 1 of 2 eetlepels balsamicoazijn, doe er een beetje zout en royaal peper bij en roer.
Doe de salade in een schotel. Snij de terrine van konijn in sneetjes en leg die erop.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 19/04/2010 - 00h00 Recept uit 'Nature simple, sain et bon' van Alain Ducasse en Paule Neyrat
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB