PUBLICITÉ

Komkommer, de dieetgroente bij uitstek

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 24/08/2009 - 00h00
-A +A

Komkommers zijn uitstekend geschikt voor wie aan het kuren is, maar de groente zou ook de spijsvertering bevorderen, kankerwerend zijn én goed zijn voor de gezichtshuid. Wat is er van aan? De waarheid over deze perfecte dieetgroente.

PUB

De komkommer, bondgenoot voor wie wil afvallen


De komkommer is een heel verfrissende groente. Ze bestaat voor 95% uit water en is een van minst calorierijke voedingswaren. Deze groente is dus zeer interessant voor mensen die een afslankingskuur volgen, vooral ook omdat ze een groot verzadigingsgevoel geeft. Als we komkommers eten, moeten we er namelijk behoorlijk op kauwen, en kauwen bevordert zoals bekend het verzadigingsgevoel. Resultaat: we gaan minder eten tijdens de maaltijd en hebben daarna ook minder honger.

De komkommer, een heel klein beetje kankerwerend...


De komkommer behoort tot de familie van de komkommerachtigen en bevat cucurbitacine C. Deze stof heeft een ontstekingsremmende werking die de groei van kankercellen kan tegengaan. Er is wel één maar: cucurbitacine is ook de stof die de komkommer haar typische wrange smaak verleent en we eten allemaal liever komkommers met een zachtere smaak. De soorten die we eten, bevatten dan ook maar heel weinig cucurbitacine C.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 24/08/2009 - 00h00 Sciences et Avenir, juni 2009
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ