Koffie om tandcariës te voorkomen

Geüpdatet door Pierre Dewaele op 26/01/2017 - 11h57
-A +A

Koffie zou door zijn bactericide en anti-adhesieve werking het ontstaan van tandcariës voorkomen. Een reden te meer om af en toe een lekkere koffie te drinken.

PUB

Koffie, zowel arabica als robustica, heeft antibacteriële eigenschappen en is bijzonder actief op Streptococcus mutans, een bacterie die een rol speelt bij het ontstaan van tandcariës.Koffie heeft ook anti-adhesieve eigenschappen en gaat dus de vorming van tandplaque tegen.Deze twee effecten samen verhinderen de groei van bacteriën op het tandglazuur en voorkomen het optreden van tandcariës.Een reden te meer om af en toe een lekker kop koffie uit te schenken, maar niet te veel: koffie is immers een stimulerend middel. Koffie is trouwens ook een kleurmiddel dat de tanden geel kan kleuren.

Initialement publié par Pierre Dewaele le 08/04/2002 - 00h00 et mis à jour par Pierre Dewaele le 26/01/2017 - 11h57

Gazzani G., Journal of Agricultural and Food Chemistry 2002; 50 (5); 1225-1229.

Bekijk dit artikel
PUB
Lees ook
Meer artikels