Koelkast: zet uw voedingsmiddelen op de juiste plaats!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/05/2010 - 00h00
-A +A

Waarom is het zo belangrijk de levensmiddelen op de juiste plaats in de koelkast te zetten? Doodeenvoudig omdat de verschillende delen van de koelkast de levensmiddelen niet op dezelfde temperatuur bewaren. Een klein overzicht om vergissingen te vermijden en om niet het slachtoffer te worden van een voedselvergiftiging...

PUB

Koelkast: elk voedingsmiddel op de juiste temperatuur


Om te beginnen, welke zijn de verschillende delen van een koelkast?
Van boven naar beneden:
Diepvriesvak: tussen -18° C en 0° C.
Bovenste gedeelte: 0 tot 2° C.
Middelste gedeelte: 3 tot 5° C.
Onderste gedeelte en groentenbak: 5 tot 8° C.
Deur: 7 à 8° C.

Goed om te weten: naargelang de vorm en het merk van de koelkast, kunnen er verschillen zijn. In geval van twijfel of als de indeling duidelijk afwijkt, doet u er goed aan de handleiding van het toestel te raadplegen.

Elk levensmiddel op zijn plaats!


Diepvriesvak
Diepvriesproducten.
IJs en sorbetijs.

Bovenste gedeelte
Vlees.
Vis.
Fijne vleeswaren.
Kant-en-klaargerechten.
Zuivelproducten (yoghurt, verse kaas, melkhoudende desserten, slagroom).
Open conservenblikken.

Middelste gedeelte
Groenten.
Soep.
Gekookt fruit.
Vers gebak.
Zelf bereide sausen.

Onderste gedeelte en groentenbak
Kaas.
Boter.
Melk.
Groenten.
Vers fruit.

Deur
Eieren.
Industrieel bereide sausen.
Drank.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/05/2010 - 00h00 Institut Moncey (gezondheidspreventie)
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Zelf invriezen van A tot Z Geüpdatet op 07/06/2010 - 00h00

Het invriezen van vis, vlees, groenten, brood of fruit - vers of bereid - vraagt een aantal voorzorgsmaatregelen om de kwaliteit te waarborgen en risico's uit te sluiten. Hieronder vindt u 10 basisregels om " zelf in te vriezen ".

Leg uw voorraden aan om licht te koken Gepubliceerd op 18/05/2016 - 17h38

Een evenwichtige voeding en een slanke lijn staan of vallen bij de manier van koken. Gebrek aan een goede organisatie leidt er al te vaak toe dat we naar kant-en-klare schotels uit de supermarkt grijpen of naar de pizzeria om de hoek trekken. Dat zor...

Meer artikels