• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    4 mening
  • Commentaren (0)

Koelkast: zet uw voedingsmiddelen op de juiste plaats!

Koelkast: zet uw voedingsmiddelen op de juiste plaats!Waarom is het zo belangrijk de levensmiddelen op de juiste plaats in de koelkast te zetten? Doodeenvoudig omdat de verschillende delen van de koelkast de levensmiddelen niet op dezelfde temperatuur bewaren. Een klein overzicht om vergissingen te vermijden en om niet het slachtoffer te worden van een voedselvergiftiging...

Koelkast: elk voedingsmiddel op de juiste temperatuur


Om te beginnen, welke zijn de verschillende delen van een koelkast?
Van boven naar beneden:
Diepvriesvak: tussen -18° C en 0° C.
Bovenste gedeelte: 0 tot 2° C.
Middelste gedeelte: 3 tot 5° C.
Onderste gedeelte en groentenbak: 5 tot 8° C.
Deur: 7 à 8° C.

Goed om te weten: naargelang de vorm en het merk van de koelkast, kunnen er verschillen zijn. In geval van twijfel of als de indeling duidelijk afwijkt, doet u er goed aan de handleiding van het toestel te raadplegen.

Elk levensmiddel op zijn plaats!


Diepvriesvak
Diepvriesproducten.
IJs en sorbetijs.

Bovenste gedeelte
Vlees.
Vis.
Fijne vleeswaren.
Kant-en-klaargerechten.
Zuivelproducten (yoghurt, verse kaas, melkhoudende desserten, slagroom).
Open conservenblikken.

Middelste gedeelte
Groenten.
Soep.
Gekookt fruit.
Vers gebak.
Zelf bereide sausen.

Onderste gedeelte en groentenbak
Kaas.
Boter.
Melk.
Groenten.
Vers fruit.

Deur
Eieren.
Industrieel bereide sausen.
Drank.

Artikel gepubliceerd door op 10/05/2010

Bronnen: Institut Moncey (gezondheidspreventie)

Vindt u het artikel interessant?
 
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie