Koekjes van zalm met gember en spinazie

Recept aangemaakt op 09/03/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 16/02/2014 - 17h17
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

600 g zalmfilet
5 cm verse gember
1 limoen
1 of 2 takjes dille
1 pak diepgevroren bladspinazie
paneermeel
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel room
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding voor koekjes van zalm met gember en spinazie



Verwijden alle graten uit de zalm en snij de vis in stukken.

Schil de gember en hak hem fijn.
Stroop de dilleblaadjes van de takjes. Hou vier blaadjes apart en versnipper de rest.

Mix de zalm snel en doe de vis in een kom. Doe het sap van de limoen erbij, samen met de versnipperde gember en dille. Meng goed en breng op smaak met zout en peper. Vorm er vier platte koekjes mee.

Doe de spinazie in lichtgezouten kokend water. Wacht tot de spinazie goed ontdooid is en haal er hem dan met een schuimspaan uit. Pers er het vocht zoveel mogelijk uit met uw handen.
Verhit de olie in een braadpan en stoof de spinazie heel even. Leg hem daarna in een schotel en houd die warm.

Doe wat paneermeel in een diep bord en haal er de zalmkoekjes aan weerskanten door.
Verhit de pan opnieuw en bak de zalmkoekjes op een hoog vuur aan weerskanten 2 of 3 minuten, al naargelang de dikte.

Schik de koekjes op de spinazie en doe op elk koekje een dotje room en een plukje dille. Dien meteen op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 09/03/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 16/02/2014 - 17h17
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB