Knorhaanfilets met erwtjes en gierst

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Indien u op dieet bent, gaat het er niet om dat u in een recordtempo 5 kilo of meer afvalt, maar dat u uw ideale gewicht terugvindt door van alles te eten zonder honger te lijden. Hieronder vindt u een lichte, gezonde en evenwichtige maaltijd.

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


Knorhaanfilets: 8 tot 12 (al naargelang de grootte)
80 gram gierst
1 blokje gevogeltebouillon
250 gram doperwtjes
1 takje dragon
1 koffielepel olijfolie
Fleur de sel
zout, peper

Het recept


Haal met een epileerpincet alle graten uit de knorhaanfilets. Zet koel weg.
Rooster de gierst heel even in een pan met antiaanbaklaag zonder toevoeging van vetstof. Los het bouillonblokje op in 5 dl water en breng aan de kook. Doe de gierst in een kookpot en voeg twee keer het volume aan bouillon toe. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Doe intussen de doperwtjes in een andere kookpan en voeg het takje dragon toe. Giet er een beetje water bij en strooi er wat zout over. Laat 10 tot 12 minuten koken.
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Leg er de visfilets in met het vel naar beneden. Laat 3 minuten bakken. Draai ze om en bak nog precies 1 minuut.
Schik de visfilets in een schotel en schep er de gierst en de erwtjes bij. Bestrooi met een beetje fleur de sel. Breng op smaak met ruim versgemalen peper.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB