Knieproblemen

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Is het mogelijk om een knieprothese te krijgen?

Het is thans mogelijk om een nieuwe knie of knieprothese te krijgen. Deze operatie is een behoorlijke ingreep en

Wanneer komt men in aanmerking voor een knieprothese?

De knie wordt gevormd door een gewricht tussen het dijbeen en het scheenbeen. Door het kniegewricht kan het been gestrekt en gebogen worden, en in lichte mate gedraaid. In het gewricht zit kraakbeen. Dit kraakbeen is glad en verend weefsel. Hierdoor kan de knie soepel bewegen.

Een aandoening van de gewrichten die vaak voorkomt is slijtage. Door de slijtage wordt de kraakbeenlaag van het gewricht aangetast en kan het voorkomen dat de kraakbeenlaag van het gewricht aangetast en kan het voorkomen dat de kraakbeenlaag uiteindelijk helemaal verdwijnt. De gewrichtsvlakken kunnen niet meer soepel langs elkaar glijden. Hierdoor wordt bewegen steeds moeilijker en pijnlijker. Door het implanteren van een totale knieprothese kunnen deze klachten verholpen worden.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
X-benen: een defect aan de knieën Geüpdatet op 02/04/2013 - 17h12

X-benen of genua valga is een afwijking aan de knieën waardoor de onderbenen naar buiten zijn gebogen en de knieën dus in een X-vorm staan . Wat is de oorzaak van genua valga of X-benen? welke complicatiesbrengt het mee en wat valt er aan te doen?

Welke sporten voor beschadigde knieën? Gepubliceerd op 17/06/2016 - 11h06

Mensen met knieproblemen mijden beter bepaalde sporten. Maar in het andere uiterste vallen en niets meer doen, is ook niet goed. Bewegen is van cruciaal belang om onze gewrichten soepel te houden! Hieronder vindt u enkele sporten die wel kunnen.

Schouderprothesen: hoe en waarom? Gepubliceerd op 11/10/2017 - 10h28

Een prothese om een versleten of beschadigd gewricht te vervangen, is tegenwoordig een banale ingreep. Meestal is het resultaat dat de patiënt zijn vroegere mobiliteit terugkrijgt en verlost is van de pijn. Maar wat houdt een operatie voor het plaats...

Meer artikels