Knapperige witloofsalade met zure appel

Recept aangemaakt op 08/11/2011 - 09h49 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2015 - 14h47
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

4 stronkjes witloof
2 groene appels
1 citroen
10 takjes bieslook
1 soeplepel azijn
1 koffielepeltje mosterdazijn
1 soeplepel olijfolie
notenmengeling
zout, peper

Bereiding van de witloofsalade met appel

Haal de buitenste bladeren van de witloof weg en snij het bittere stuk aan de wortelkant weg. Snij in fijne reepjes.

Was de appels, snij ze in twee, haal het klokhuis weg en snij elk deel in kleine kwartjes of in reepjes. Gooi ze beetje bij beetje in een tas. Giet er een beetje citroensap op zodat ze niet bruin worden.

Was de bieslook, en droog af met wat keukenrol. Snij de takjes dan fijn met een groot mes of een schaar.

In een kleine kom meng je de azijn met de oude mosterd. Doe de olijfolie erbij en klop goed met een vork om er een goed sausje van te maken. Indien nodig voeg je wat water toe. Wat peper en zout erbij en nog eens kloppen.

In een slakom verzamel je dan de witloofreepjes en de schijfjes appel, goed mengelen.

Voeg de saus toe en de fijngesneden bieslook. Met een groot mes versnipper je de noten en voeg er wat van toe aan het eind.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 08/11/2011 - 09h49 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2015 - 14h47
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB