Knapperige appels in compote

Recept aangemaakt op 08/02/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/11/2016 - 15h48
-A +A
Soort :
desserts
Ingrediënten :

6 appels
20 g boter
bloemsuiker
1/2 vanillepeul
1 citroen
10 g fijne suiker
8 walnoten
1 eetlepel honing
PUB

Bereiding van knapperige appels en compote

Verwarm de oven op 180°C.
Schil 2 appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in dunne schijfjes.
Laat 10 g boter smelten en vet er met een kwastje een bakplaat mee in. Leg de schijfjes appel erop. Smeer de rest van de boter erop met het kwastje. Bestrooi met bloemsuiker en zet in de oven tot ze gekarameliseerd zijn.

Schil 2 van de overige appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in grote stukken. Doe ze in een steelpan, samen met de halve opengesneden en leeggeschraapte vanillepeul, een eetlepel water, een scheut citroensap en de fijne suiker. Laat pruttelen tot de appelen compote zijn.

Schil de laatste 2 appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Plet de walnoten in de vijzel.
Laat in een koekenpan de rest van de boter (10 g) smelten, leg de stukjes appel erin en bak ze bruin. Doe er dan de noten en de honing bij en roer voorzichtig dooreen.

Maak met een houten spatel de appelschijfjes los van de bakplaat en leg ze in een schotel.
Leg er een laag op van de appelen met noten.
Maak het appelmoes goed fijn met een vork en verdeel het over de schotel.

Werk af met een laag appelen met noten.
Dien warm of lauwwarm op.
Geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 08/02/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 16/11/2016 - 15h48
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB