Kleine rapen en appelen met kaneel

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 13/11/2012 - 09h34
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
45 minutes
Ingrédients :

600 gr kleine rapen
2 Granny Smith appelen
1 citroen
2 soeplepels olijfolie
1 koffielepel honing
3 mespuntjes kaneelpoeder
zout, peper

Bereiding van kleine rapen en appelen met kaneel

Schil en was de rapen en snij ze in stukjes.

Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij de appel dan in grote stukken. Doe ze in een tas en besprenkel met citroensap.

Verwarm een braadpan met olijfolie en honing. Doe de stukjes raap erin, roer goed en laat ongeveer 5 minuten koken tot ze een beetje gebruind zijn. Voeg een of twee lepels water en kaneel toe. Lichtjes zout en peper toevoegen. Bedek en laat dan gedurende 30 minuten koken en roer regelmatig. Een beetje water toevoegen als de rapen dreigen aan te bakken. Voeg ook de stukjes appel toe. Goed roeren en 5 minuten laten koken. Breng op smaak.

Leg de raap en de appels op een schotel. Meng de fond van de braadpan met wat water en giet over de raap en appels met kaneel. Warm opdienen.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 13/11/2012 - 09h34
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB