Klaarmaken en koken van artisjokbodems

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 10/05/2010 - 00h00
-A +A

Ingrediënten voor 4 personen


4 artisjokken
1 citroen

Bereiding


Neem een groot en goed scherp mes.
Snij eerst de citroen doormidden.
Neem de artisjok in uw ene hand en neem met de andere de steel vast en breek hem eraf. Er zal ook een deel van de harde vezels meekomen. Wrijf de open onderkant onmiddellijk in met de halve citroen.
Leg de artisjok op het aanrecht en snij de bladeren horizontaal af op één derde van de top van de artisjok.
Snij dan de bladeren rond de bodem vertikaal weg. Wrijf geregeld in met citroen.
Snij dan weer horizontaal en vervolgens vertikaal terwijl u de artisjok draait. Verwijder al het groen en wrijf regelmatig in met citroen.
Snij de vorm van de bodem mooi rond. Hij is nu klaar om gekookt te worden.
Breng een pot water aan de kook en doe beide citroenhelften erin, samen met een scheut olijfolie. Doe de artisjokbodems in het kokende water. Laat ongeveer 30 minuten koken. Controleer met de punt van een mes of ze gaar zijn. Als het mes makkelijk in de bodem dringt, zijn ze gaar
Laat de bodems uitlekken in een zeef en schrik ze onder koud stromend water.
Verwijder het pluizige haar met een lepeltje. Trek ook de kleine blaadjes weg die er nog aan zitten zodat u alleen de bodem overhoudt. Die is nu klaar voor de bereiding.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 10/05/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB