Kippenreepjes met rijst en sinaasappel

Recept aangemaakt op 17/04/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/04/2012 - 09h53
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

400 gram kippenfilet (2 stuks)
oe klein rood pepertje
120 gram basmatirijst
2 sinaasappelen (onbehandeld)
10 gram amandelschilfers
enkele takjes bieslook
zout
peper
PUB

Bereiding van kippenreepjes met rijst en sinaasappel



Verwarm de oven voor op 250°C (gasstand 8/9).
Bestrooi de kippenfilets met zout en peper. Haal de zaadjes uit het pepertje en snipper het pepertje fijn. Verdeel deze snippers over de kippenfilet. Wikkel elke filet in een vel aluminiumpapier, sluit de papillotten goed en leg ze in de oven. Verlaag de temperatuur naar 210°C (gasstand 7) en laat ze 15 minuten bakken. Giet de rijst in licht gezouten kokend water. Kook ze gaar: volg de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst uitlekken. Was de sinaasappelen. Pers een van beiden uit en giet het sap bij de rijst. Rasp een deel van de schil en doe dat er ook bij. Meng goed en hou de rijst warm. Pel de andere sinaasappel, verwijder alle witte vliesjes en verdeel de sinaasappel in partjes. Leg ze op de rijst zodat ze wat opwarmen. Verhit een braadpan zonder vet, doe er de amandelschilfers in en rooster ze 1 minuut tot ze beginnen te kleuren. Doe de papillotten open. Giet het vrijgekomen braadvocht bij de rijst. Snij het vlees in dunne reepjes. Versnipper de takjes bieslook. Schik de rijst op een warme schotel. Leg er de reepjes kip bij. Leg de amandelschilfers boven op de rijst. Bestrooi met het bieslook. Dien heet op.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 17/04/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/04/2012 - 09h53
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB