Kippenreepjes met kiwi

Recept aangemaakt op 22/02/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 23/01/2012 - 14h28
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

4 kippenfilets
8 kiwi's
1 eetlepel olijfolie
1 citroen
1 eetlepel honing
1 mespunt kaneel
muskaatnoot
zout
versgemalen peper

Bereiding voor Kippenreepjes met kiwi


Snij de kippenfilets in schuine repen.
Schil de kiwi's en snij ze in vieren.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes op een matig vuur gedurende 10 minuten. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
Giet de olie weg, pers de citroen uit en giet het sap in de pan. Doe er de honing bij. Roer op een matig vuur tot de vloeistof lichtjes gekarameliseerd is.
Doe er dan de kiwi's bij en bak ze 2 tot 3 minuten. Voeg het kaneel en wat nootmuskaat toe. Kruid met een beetje zout en royaal met peper.
Leg de kippenreepjes weer in de pan en roer voorzichtig. Proef de saus en breng ze eventueel verder op smaak.
Doe de bereiding in een schotel en dien meteen op.
Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 22/02/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 23/01/2012 - 14h28
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB