Kippenfilet met yoghurt en wokgroenten

Recept aangemaakt op 07/04/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/10/2013 - 08h53
-A +A
Voor :
4 personen
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

5 takjes koriander
5 cm gember
1 rood pepertje
1 potje yoghurt natuur
3 eetlepels kwark
3 eetlepels room
½ eetlepel gemalen foelie
1 mespunt piment d'Espelette
4 kippenfilets (hoevekip)
1 bot groene asperges
2 stronkjes witlof
8 shiitakes
1 bloemkool
100 g sojascheuten
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels sojasaus
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding voor Kippenfilet met yoghurt en wokgroenten



Maak de kip de dag voordien klaar
Stroop de takjes koriander af, schil de gember, verwijder de zaadjes van het pepertje en hak alles grof.
Meng in een kom de yoghurt met de kwark, de room, de koriander, het pepertje, de gember, de foelie en het piment d'Espelette. Roer goed dooreen.
Bestrooi de kippenfilets met zout en wrijf ze aan weerskanten in met deze marinade. Wikkel elk van de filets in aluminiumpapier en leg ze 24 uur in de koelkast.

De dag zelf
Schraap de wortelen en was ze. Maak de asperges en de stronkjes witlof schoon en doe hetzelfde met de shiitakes, de bloemkool en de sojascheuten
Snij de wortelen, de asperges, het witlof en de shiitakes in flinterdunne schijfjes. Maak de roosjes van de bloemkool los.
Verwarm de oven op 220°C.
Haal de kippenfilets uit de aluminiumfolie. Dep ze af en bak ze ongeveer 5 minuten 'a la plancha' of op de grill met de velkant naar beneden. Ze moeten een mooi, goudbruin kleurtje hebben. Leg ze dan op een ovenplaat en zet die nog eens 3 minuten in de oven tot de filets gaar zijn. Hou ze warm.
Verhit de olie in de wok. Bak de wortelen, de bloemkoolroosjes, de asperges, het witlof en de shiitakes op een hoog vuur tot ze lichtjes beginnen te verkleuren.
Bestrooi met een klein beetje zout en doe de sojascheuten erbij. Blijf continu roeren en bak nog 2 eens minuten. Deglaceer met 3 eetlepels sojasaus.
Snij de filets in de lengterichting in repen en leg ze op een schotel of meteen op de borden. Schik de wokgroenten ernaast. Geef een goede draai aan de pepermolen en dien op.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 07/04/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 08/10/2013 - 08h53

Dit is een recept uit 'Nature simple, sain et bon' van Alain Ducasse en Paule Neyrat.

Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB