Kippenbrochettes tandoori

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

4 kip- of kalkoenfilets
1 potje yoghurt natuur
3 soeplepels tandoorikruiden
1 citroen
1 kruidnagel
een mespuntje sambal (facultatief)
zout
PUB

Bereiding van kippenbrochettes tandoori



Snijd de filets in dunne reepjes.
Giet de yoghurt in een kom, klop de yoghurt met een vork of een zeer kleine garde tot hij goed schuimt. Voeg de tandoorikruiden en het citroensap toe. Plet de kruidnagel goed en doe hem in de kom. Doe er een mespuntje sambal bij indien je van sterk gekruide schotels houdt. Doe er wat zout bij en meng goed.
Leg de stukjes kip of kalkoen in deze marinade. Draai ze om zodat het vlees het mengsel goed opneemt. Dek de kom af en laat het vlees 12 uur in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 7). Laat de stukken vlees goed uitlekken en leg ze vervolgens in een pan. Doe er een deksel op en schuif de pan in de oven gedurende 20 tot 30 minuten.
Haal de pan uit de oven. Rijg de stukken vlees op een spiesje en dien warm op.
Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB