Kippenbout tandoori

Recept aangemaakt op 28/02/2011 - 14h49 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 28/02/2011 - 14h50
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 yoghurt
3 soeplepels tandoori-poeder
1/2 citroen
4 kippenbouten
4 tomaten
2 rode parika's
22 groene paprika's
1 ui
1 teentje look
6 groene olijven (zonder pit)
1 soeplepel olijfolie
zout en peper van de molen
PUB

Bereiding van kippenbout tandoori

Meng in een diepe schotel de yoghurt, het tandoori-poeder en het sap van een halve citroen. Snij de kippenbouten in twee. Leg ze in de schotel en draai ze enkele keren om ze goed te doordrenken met de tandoorisaus. Bedek de schotel met vershoudfolie en laat 12 uur marineren in de koelkast.

Ontvel en ontpit de tomaten. Was de paprika's en snij ze in reepjes. Schil de ui en snij in kleine stukjes. Pel en plet de look. En snij de groene olijven vervolgens in kleine rondjes. Verwarm een cocotte met een soeplepel olijfolie.  Laat de ui er gedurende 5 minuten in stoven op een matig vuurtje en voeg dan de paprika, de tomaten en de look toe. Doe er nog wat zout en peper bij en roer goed. Laat 30 minuten stoven.

Haal de kippenbouten uit hun marinade en grill ze gedurende 15 minuten en draai ze regelmatig om. Terwijl kunt u ze regelmatig insmeren met de marinade.
Voeg dan de olijven toe aan de groenten. Laat dan nog 5 minuten zachtjes koken. Doe de groenten in een diep warm bord, voeg de kippenbouten toe en serveer onmiddellijk.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 28/02/2011 - 14h49 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 28/02/2011 - 14h50
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB