Kippenbout met asperges en geraspte wortelen

Recept aangemaakt op 28/04/2014 - 18h19 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 21/04/2015 - 16h33
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1 bussel groene asperges
3 tot 4 wortelen
2 kippenbillen
1 koffielepel gevogeltefond (poeder)
1 koffielepel olijfolie
Zout
peper
PUB

Bereiding van de kippenbouten met asperges en geraspte wortelen

Verwarm de oven voor op 220 °C (gasstand 8).

Was de asperges en snij de onderkant eraf. Schraap de wortelen en rasp ze, maar niet te fijn. Bind de asperges samen en kook ze gaar in licht gezouten water, de kop naar boven. Laat ze uitlekken.

Stoom de geraspte wortelen gaar in een stoomtoestel of leg ze in het kookvocht van de asperges. Doe er een klein beetje zout bij.

Leg de kippenbillen in een ovenschotel en zet die 5 minuten in de oven. Los de gevogeltefond op in 3 eetlepels water. Verlaag de temperatuur naar 180 °C. Doe de opgeloste fond in de schotel bij de kip en besprenkel er het vlees mee. Laat nog eens 15 tot 20 minuten braden en overgiet geregeld met het vocht. Draai de bouten halverwege de gaartijd om.

Leg de asperges in een schotel. Doe er de kip bij en het braadvocht en schik er de geraspte wortelen rond. Dien goed heet op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 28/04/2014 - 18h19 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 21/04/2015 - 16h33
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB