Kip uit de oven met mango

Recept aangemaakt op 05/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/03/2016 - 11h04
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
Ingrediënten :

1 kip
2 takjes tijm
2 takjes oregano
6 limoenen
1 koffielepel honing
2 mango's
1 takje koriander
30 cm gevogeltebouillon
1 stukje verse gember
zout, peper

Bij deze hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: ' Wat gaan we vandaag eten? ' en ' Hoe stel ik een evenwichtige maaltijd samen? '. Het gaat hier bovendien om een licht recept dat weinig vet bevat. Smakelijk!

PUB

Bereiding van de kip uit de oven met mango

Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 7). Kruid de kip vanbinnen met zout en peper en leg ze in een ovenschotel. Bestrooi met tijm en oregano.

Zet de kip 50 minuten in de oven, draai ze regelmatig om en besprenkel geregeld met wat van het braadvocht. Pers de limoenen uit en filter het sap.

Haal de kip uit de schotel en zet de oven uit. Wikkel de kip in aluminiumpapier en zet ze terug in de nog warme oven.

Giet het braadvet weg. Zet de schotel op het vuur en giet er het limoensap in. Maak de braadresten los met een spatel. Doe er de honing bij.

Roer goed en laat de saus op een zacht vuurtje inkoken tot ze stroperig wordt. Giet de bouillon erbij. Rasp de gember en voeg die toe naar smaak. Laat de saus zonder deksel 10 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel verder op smaak.

Schil intussen de mango's, haal de pit eruit en snij ze in schijfjes. Doe ze pas op het eind in de saus om ze te verwarmen. Kruid overvloedig met peper.

Haal de kip uit het aluminiumpapier en leg ze op een schotel. Doe het vrijgekomen braadvocht bij de saus. Meng en giet de saus in de schotel naast de kip.

Schik ook de mango's aan de zijkant. Dien heet op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 05/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 16/03/2016 - 11h04
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Vaakst gelezen recepten
PUB