Kip mogelijke oorzaak van urineweginfecties

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 19/07/2012 - 09h29
-A +A

Volgens Canadese wetenschappers lopen we door het eten van besmet kippenvlees de E. Coli-bacterie op. Deze bacterie is resistent voor antibiotica en veroorzaakt de meeste urineweginfecties.

PUB

Urineweginfecties almaar meer resistent voor antibiotica

Veel vrouwen hebben last van urineweginfecties. De grote meerderheid van de urineweginfecties wordt veroorzaakt door de Escherichia Coli-bacterie. De behandeling gebeurt met antibiotica.

Maar almaar meer van die infecties reageren niet meer op antibiotica. Dat zou een heus probleem voor de volksgezondheid kunnen worden.

Kippenvlees geïdentificeerd als bron van E. Coli

Volgens de onderzoekers is de E. Coli-bacterie die de urineweginfecties veroorzaakt en resistent is voor de antibiotica afkomstig van kippenvlees.

Kippen zijn inderdaad dragers van dezelfde bacteriën die bij de mens urineweginfecties uitlokken. Het feit dat kippen enorme dosissen antibiotica krijgen, zou die bacteriën resistent maken voor antibiotica.

Slotsom: kippenvlees is een besmettingsbron van de E. Coli-bacterie, de belangrijkste veroorzaker van urinweginfecties.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 19/07/2012 - 09h29

Bergeron C.R. et al., Emerging Infectious Disease, 18 (3), maart 2012.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Liefde zonder cystitis Geüpdatet op 03/04/2007 - 00h00

Een branderig gevoel hij het plassen, plasaandrang, enz., 60% van de vrouwen heeft minstens een keer een blaasontsteking of cystitis gehad en 40% heeft er minstens vier per jaar. Het is een vaak voorkomende en onaangename en hinderlijke aandoening. V...

De cranberry: doeltreffend tegen urine-infecties Gepubliceerd op 08/06/2018 - 13h01

De cranberry is een kleine rode bes afkomstig uit Noord-Amerika en Canada. Daar wordt ze al generaties lang gewaardeerd om haar gunstige invloed op de gezondheid. Bij ons is de cranberry nu erkend als bron van antioxidanten .

Soa of soi: juist of onjuist? Gepubliceerd op 01/12/2014 - 17h27

Er bestaan veel seksueel overdraagbare ziektes (SOA). De enige manier om infectie en overdracht te voorkomen, is het gebruik van een condoom. Wat weet u precies over SOA?

Meer artikels