Kip met zure appelen

Recept aangemaakt op 07/04/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/12/2013 - 21h57
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
80 minutes
Ingrédients :

8 zure appelen (granny smith)1 kip
2 eetlepels olijfolie
2 uien
5 cl ciderazijn
15 cl cider
1 eetlepel room
zout
peper

Bereiding van de kip met zure appelen

Verwarm de oven op 180°C.

Schil 2 appelen, snij ze doormidden, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Vul de binnenkant van de kip hiermee.

Leg de kip in een ovenschotel, bestrijk met olijfolie en zet 30 minuten in de oven.

Pel intussen de uien en versnipper ze.
Snij de hoedjes af van de 6 andere appelen. Hol ze uit, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Leg de uitgeholde appelen opzij.

Verhit de olijfolie in een braadpot. Doe de uien erin en stoof ze 10 minuten tot ze beginnen te kleuren. Doe er dan de appelblokjes bij, roer goed en stoof nog eens 5 minuten. Bestrooi met een beetje zout en peper.

Vul de uitgeholde appelen op met deze bereiding, zet het hoedje erop en zet ze na 30 minuten baktijd in de schotel bij de kip. Meng in een kom de azijn en de cider en giet dit in de ovenschotel.
Laat nog eens 25 tot 30 minuten bakken (al naargelang de grootte van de kip) en besprenkel regelmatig met het vocht.

Leg de gare kip op een schotel en schik de gevulde appelen er rond.
Los in de ovenschotel de room op in de saus. Proef, breng eventueel verder op smaak en giet de saus over de kip of geef ze apart bij het gerecht.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 07/04/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/12/2013 - 21h57
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB