Kip met verse tomaten

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 01/10/2012 - 15h09
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
45 minutes
Ingrédients :

1 kip
3 uien
5 teentjes look
1/2 bosje peterselie
5 tomaten
150 gr parijse champignons
2 soeplepels arachide-olie
10 cl witte wijn
zout, peper

Bereiding van kip met verse tomaten

Snij de kip in stukken.

Schil de ui en look en versnipper ze. Versnipper ook de peterselie en meng met de look.

Gooi de tomaten in kokend water, verwijder de schil en pitjes en snij in stukken.

Maak de champignons proper.

Warm de olie op in een braadpot en laat de stukken kip er in garen. Droog ze daarna op keukenrol.

Daarna doet u de uien in de braadpot en laat je ze bruin worden door goed te roeren. Laat ze uitlekken.

Maak de braadpot zuiver met keukenrol. Doe de ui terug in de cocotte, voeg witte wijn toe en laat ongeveer 5 minuten wegkoken op een goed vuurtje.

Doe dan de look en peterselie, de tomaten en champignons en peper en zout erbij.

Goed roeren, de stukken kip erbij doen en nog ongeveer 30 minuten laten koken.

Proef en breng indien nodig op smaak.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 01/10/2012 - 15h09
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB