Kip met gember, vanille en kokos

Recept aangemaakt op 29/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 07/04/2014 - 22h35
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

4 kippenfilets
2 tomaten
1 ui
1 teentje look
7 cm gember
1 limoen
1 eetlepel kerriepoeder
1/2 vanillepeul
30 cl kokosmelk
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding voor Kip met gember, vanille en kokos

Snij de kippenfilets in reepjes en doe ze in een schotel.

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en plet het vruchtvlees.
Pel de ui en het look en snipper alles fijn.
Schil de gember, rasp hem en zet er een goede lepel van opzij.

Doe de tomaat in een kom, samen met de ui, het look en de rest van de gember. Voeg het sap van de limoen en de kerrie toe. Giet deze marinade over de kip en roer om tot alle reepjes bedekt zijn. Zet 30 minuten in de koelkast.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpot. Haal de kip uit de marinade, laat ze even uitlekken en braad ze 1 minuut aan. Zorg dat alle kanten mooi bruin zijn. Zet het vuur lager, giet de marinade erbij, samen met de kokosmelk.

Snij de vanillepeul in de lengte doormidden en schraap de inhoud eruit boven de pot. Doe ook de peul erbij en laat nog eens 5 minuten pruttelen.

Haal het vlees uit de pot en leg het op een schotel. Kook de saus in tot ze mooi smeuïg is, proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Haal de vanillepeul eruit en giet de saus over de kip.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 29/06/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 07/04/2014 - 22h35
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB