Kinderziekten

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB
Overzicht

Doet het spugen van mijn baby pijn?

Ouders hebben als hun kind spuugt wel eens het gevoel dat het kind iets dwarszit. Toch doet het spugen geen pijn en meestal veroorzaakt de slokdarmontsteking zelf ook geen pijn. De baby kan wel pijn hebben als er sprake is van een ziekte of ontsteking die de oorzaak is van het spugen. Raadpleeg uw arts wanneer u denkt dat uw baby pijn heeft.

Groeit mijn baby wel goed en droogt hij niet uit?

Wanneer een baby veel spuugt, houdt hij te weinig voeding over om normaal te kunnen groeien. Dit is te merken aan de gewichtsontwikkeling. Bij een onschuldige vorm van spugen (regurgiteren) groeit de baby normaal door. Wanneer hij meer gaat spugen, zal hij de eerste tijd gewoon blijven groeien, maar uiteindelijk zal hij afvallen wanneer er niets tegen de reflux wordt gedaan.

Ook wanneer uw baby gelijk blijft in gewicht, kan er beter tijdig iets tegen het spugen worden gedaan. Op het consultatiebureau wordt uw baby iedere keer gewogen om de groei in de gaten te houden. Een baby zal alleen uitdrogen wanneer er een onderliggende ziekte is, zoals diarree ten gevolge van een infectie.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB