Kinderziekten

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB
Overzicht

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn baby minder spuugt?

- Zorg ervoor dat uw baby niet te veel voeding in één keer drinkt, geef liever een extra voeding.

- Neem voldoende tijd voor de voeding. Zorg ervoor dat uw baby niet te snel drinkt: haastig drinken is slecht voor de spijsvertering. De gemiddelde drinktijd voor een fles van 200 ml is een kwartier tot twintig minuten.

- Geef uw baby de kans om rustig te drinken. Te veel afleiding is niet goed. Voed uw baby liever niet bij de TV, met harde muziek of met andere kinderen in de buurt.

- Voorkom dat de baby slordig drinkt. Wanneer het gat in de speen te groot is, loopt de voeding te snel naar binnen en kan de baby te veel lucht inslikken. De maag kan daardoor sneller vol raken.

- Geef uw baby tijdens het voeden af en toe gelegenheid om een boertje te laten en de overtollige lucht kwijt te raken.

- Geef niet meer voeding dan op het consultatiebureau door de arts is voorgeschreven. Baby's drinken relatief grote hoeveelheden, maar at te veel voedsel kan hun maag natuurlijk niet aan.

- De juiste houding van de baby tijdens het voeden is belangrijk. Houd het kind een beetje rechtop tijdens het drinken.

- Houd de baby na de voeding gedurende een kwartier rechtop, zodat de voeding kan zakken. Leg hem dus niet onmiddellijk terug in de wieg. Laat de baby na elke voeding een boertje doen.

- Gebruik een schone fles, was uw handen voor de bereiding en maak de fles niet langer dan 24 uur van tevoren klaar.

- Zorg ervoor de voeding goed te bereiden. Gebruik niet te veel, maar ook niet te weinig poeder. Let op de temperatuur: de voeding mag niet te koud of te warm zijn. Wanneer de fles lauw aanvoelt tegen de binnenzijde van uw pols, is de voeding goed op temperatuur.

- Trek de baby geen strakke kleding aan.

- Zorg ervoor dat er in de buurt van uw baby niet wordt gerookt. Tabaksrook kan het spugen stimuleren.

- Wanneer u uw baby op zijn buik wilt leggen, moet dit altijd eerst overlegd worden met uw arts, zeker in de eerste 6 maanden.

Kan een baby die borstvoeding krijgt ook gaan spugen?

Borstvoeding verdient altijd de voorkeur, maar het is niet voor iedere moeder mogelijk om borstvoeding te geven. Ook baby's die borstvoeding krijgen, kunnen last hebben van reflux. Bij borstvoeding is het eveneens van belang voldoende tijd en rust te nemen voor het voeden.
Geef de borstvoeding op een rustige plek, dus niet bij de TV of met harde muziek. Geef uw baby ook tijd voor een boertje en houd uw kind na de voeding een tijdje rechtop, voordat u hem in de wieg legt.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB