Kinderziekten

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB
Overzicht

Wat kan ik, met betrekking tot het voeden, doen voor mijn baby die blijft huilen?

Onderstaand zijn een aantal adviezen weergegeven die de kolieken kunnen doen verminderen.

- Houd uw baby zoveel mogelijk rechtop bij het voeden. De baby kan dan gemakkelijk zijn boertje kwijt en de lucht komt niet in de darmen terecht.

- Zorg dat u zelf voldoende en gevarieerd eet, ook als u zuivelproducten uit de voeding weglaat.

- Zorg ervoor dat uw baby voldoende drinkt, zodat hij geen honger of dorst heeft. Eventueel kunt u een lepeltje water extra geven.

- Onderbreek zo nodig het drinken regelmatig, zodat de baby niet te gulzig drinkt en niet te veel lucht slikt. Wanneer u flesvoeding geeft, zorg er dan voor dat de speen de juiste opening heeft.

- Vermijd overvoeding met name bij het geven van borstvoeding door te vaak te voeden; wanneer de baby huilt heeft hij niet altijd honger.

- Let erop hoe u de borst of de fles geeft. Laat de mond altijd goed aansluiten aan de borst of de speen, zodat de voeding gelijkmatig en zonder extra lucht binnenkomt. Een tepelhoedje kan hierbij helpen. Laat een borst leegdrinken voordat u de andere geeft.

- Los de voeding (wanneer u flesvoeding geeft) volgens de gebruiksaanwijzing op. Gebruik niet meer of minder water dan aangegeven.

Wat kan ik verder nog doen voor mijn baby die blijft huilen?

Onderstaand zijn een aantal adviezen weergegeven die de kolieken kunnen doen verminderen.

- Zorg voor regelmaat en rust. Geef uw baby elke dag zoveel mogelijk op dezelfde tijden zijn voeding. Doe dit in een rustige omgeving. Voorkom harde muziek en andere indringende geluiden; u wilt zelf tenslotte ook niet bij lawaai eten. Neem de tijd voor het voeden.

- Geef uw baby gerust een fopspeen. Veel baby's hebben een grote zuigbehoefte. Een fopspeen kan uw kind kalmeren.

- Een nachtlampje kan een gevoelige baby wakker houden. Verduister zijn kamer als hij slaapt.

- Wiegen en zingen kalmeren. Wieg uw baby. Niet voor niets bestaan er zoveel wiegenliedjes. Zachtjes lopen met het kind is ook een vorm van wiegen. Een draagdoek kan het dragen van uw kind vergemakkelijken.

- Pas bij langdurig en hevig huilen nooit huismiddeltjes toe. Overleg eerst met uw arts of wijkverpleegkundige wat er aan de hand kan zijn.

- Probeer de pijn van de kolieken te verlichten. Het kan helpen uw baby in een warm bad te doen of een warme doek tegen baby's buikje te leggen terwijl hij op uw schoot ligt.

- Baby-massage is ook een goede manier: wrijf uw handen in met wat baby-olie en wrijf zachtjes over zijn buik. Aan zijn reactie kunt u merken of hij het prettig vindt of niet.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB