Kinderziekten

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB
Overzicht

Hoe kom ik erachter of de kolieken inderdaad veroorzaakt worden door koemelk-allergie?

Er is maar één manier om een relatie tussen de voeding en de klachten aan te tonen: het verdachte voedingsmiddel uit de voeding weglaten. Voor de eerste beoordeling is het al genoeg als de baby 48 uur geen koemelk-eiwit krijgt. Wanneer binnen die periode de klachten verminderen, is dat een eerste aanwijzing dat koemelk-allergie de oorzaak van de kolieken is.

Na het verdwijnen van de klachten moet het eiwit opnieuw gegeven worden (belastingstest). Geadviseerd wordt om dit na een periode van 2-4 weken te doen. Zo'n belastingstest is belangrijk om de diagnose koemelk-allergie te kunnen stellen. Wanneer in die periode dat de baby weer koemelk-eiwit krijgt de oude klachten weer verergeren, is koemelk-allergie (vrijwel) zeker en is het zinvol de baby voorlopig voeding te geven die geen koemelk-eiwit bevat.

Wat moet ik doen wanneer mijn baby blijft huilen, ook op een hypo-allergene voeding?

Wanneer uw baby veel en ontroostbaar blijft huilen, ook als hij een hypo-allergene voeding zoals bijvoorbeeld Nutramigen) krijgt, is er kennelijk geen sprake van koemelk-allergie. In dat geval kunt u het beste uw arts en wijkverpleegkundige opnieuw raadplegen.

De doorsnee baby huilt met twee weken twee uur per dag, met zeven weken tweeëneenhalf uur per dag en met drie maanden een uur per dag.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB