Kinderziekten

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB
Overzicht

Wat voor houding moet ik aannemen bij het huilen van mijn baby?

Gevoelens van mijn bezorgdheid en machteloosheid kunnen overgaan in irritatie en kwaadheid en sommige ouders haten hun baby bijna. Daardoor voelen zij zich weer schuldig.

De beste manier om uit deze vicieuze cirkel te ontsnappen en het gevoel van onmacht kwijt te raken, is erover te praten. Kijk of er mogelijkheden zijn om te troosten en leer genieten van ieder moment dat uw baby ontspannen is. Probeer verder altijd voor ogen te houden dat het ergste huilen meestal na vier maanden over gaat.

Moet ik naar een dokter voor de huilbuien van mijn baby?

Raadpleeg uw (huis)arts wanneer uw baby overmatig huilt. Vaak is er niets ernstigs aan de hand, maar het is altijd goed daarover zekerheid te hebben.

Denk niet dat u zeurt wanneer u bij de dokter komt met klachten over het huilen van uw baby.
Ouders voelen het meestal heel goed aan als er iets mis is met hun kind. Ook als het gaat om een ongemak van voorbijgaande aard kan het geen kwaad om gerustgesteld te worden.
Meer nog, u kunt tips krijgen om het ongemak van uw baby te verminderen. De dokter kan onderzoeken of lichamelijke problemen de oorzaak van de kolieken kunnen zijn.

De wijkverpleegkundige kan tips geven voor een goede drinktechniek, ook bij borstvoeding. Men kan u vertellen of uw baby het juiste voedingsschema heeft, enz.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB