Kinderziekten

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB
Overzicht

Kan voedselovergevoeligheid kolieken veroorzaken?

Voedselovergevoeligheid, meestal koemelk-allergie, kan ook een oorzaak zijn voor kolieken. Dit speelt mogelijk vaker een rol dan tot nu toe wordt gedacht. Zelfs wanneer de baby borstvoeding krijgt kunnen kolieken worden veroorzaakt door iets wat de moeder eet. Het gaat dan meestal niet alleen om uien, kruidige spijzen, druiven, kool of andere groenten, zoals vaak wordt gezegd, maar ook om eiwitrijke producten als koemelk.
Eiwitten uit de voeding kunnen via het bloed in de borstvoeding terechtkomen. Als uw baby een allergische aanleg heeft kan hij hierop reageren. Het is dan beter het betreffende product niet meer te eten.

Hoe weet ik of mijn baby een echte huilbaby is?

Het beste is eerst naar een patroon in het huilen te zoeken. Daarvoor is een huilschema ontwikkeld waarop u kunt invullen wanneer en hoe lang uw baby huilt. Zo krijgt u zelf, maar ook uw partner, beter inzicht wanneer de moeilijkste momenten zijn, misschien is het mogelijk om samen naar een geschikte oplossing te zoeken. Het schema (een soort kalender waarop per uur aangegeven kan worden: het moment van de voedingen, wanneer de baby huilt, slaapt of wakker is) is ook handig om mee n\te nemen naar het consultatiebureau of huisarts.

Men spreekt pas van een huilbaby wanneer de baby ontroostbaar huilt en de dokter vindt dat de baby gezond is en goed groeit.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB