Kinderziekten

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB
Overzicht

Kan onrijpheid van het maag-darmkanaal kolieken veroorzaken?

In de medische literatuur wordt ook gedacht aan onrijpheid van het maag-darmkanaal en het zenuwstelsel, wat de beweging (peristaltiek) van de darm reguleert en beïnvloedt. De meeste baby's hebben hier in de eerste maanden last van. De overschakeling naar het leven buiten de baarmoeder kost immers tijd.

Kan een niet goed ontwikkelde moeder-kindrelatie kolieken veroorzaken?

Ook wordt wel verondersteld dat een niet goed ontwikkelde moeder-kindrelatie de oorzaak kan zijn van het vele huilen van een baby, maar om tot deze uitspraak te kunnen komen moet psychologisch onderzoek plaatsvinden, Vaak is het eerder zo dat de moeder-kindrelatie onder druk is komen te staan door het huilen, dan andersom.

Het kan immers zijn dat moeders moeite hebben om met het vele huilen van hun baby om te gaan. Begrijpelijk, iedere ouder heeft vooral gedacht aan de leuke kanten van baby's: knuffelen, wandelen, samen spelen en vooral trots te zijn op je kind. Een baby die veel huilt, roept spanningen op. Dat kan een negatieve invloed hebben op de manier waarop moeders met hun kinderen omgaan.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB