Kinderen die aan nicotine blootstaan, worden verslaafd

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 15/06/2011 - 17h15
-A +A

Het is niet echt een verrassing meer, maar het is nu ook wetenschappelijk bewezen: wie thuis rookt, vergroot de kans dat zijn kinderen of jonge pubers ook aan het roken gaan.

PUB

Jonge pubers roken meer als er in hun omgeving rokers zijn

De onderzoekers gingen na hoeveel rokers er in de omgeving van kinderen tussen 11 en 15 jaar waren en hoe vaak de kinderen blootstonden aan rook. Ze linkten de resultaten vervolgens  aan de vatbaarheid van de kinderen voor roken, aan hun nicotineverslaving, en aan het feit of ze zelf van plan waren later te roken. Het resultaat: hoe meer rokers een kind in zijn familie heeft, hoe groter de kans dat het zelf zal roken en hoe meer voordelen het in het roken ziet. En nog dit: hoe meer een kind regelmatig wordt blootgesteld aan rook, hoe meer verslaafd het aan nicotine is.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 15/06/2011 - 17h15

Racicot, M.A. et al., Nicotine & Tobacco Research, juni 2011.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Acht goede redenen om te stoppen met roken Gepubliceerd op 13/10/2015 - 15h11

Van rimpels tot longkanker, zonder een slechte adem en seksuele stoornissen te vergeten... Dat zijn enkele van de talrijke risico's die gepaard gaan met sigarettenrook . U vindt hieronder een weliswaar onvolledige lijst die uw motivatie kan versterke...

Meer artikels