• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Getuigenissen (0)

Kinderarts of huisarts?

Kinderarts of huisarts?

Moet de arts van uw baby een kinderarts of een huisarts zijn? Ideaal is als u op beiden een beroep kunt doen. Zo kunt u profiteren van de deskundigheid van beide artsen, want ze vullen elkaar aan. Maar het belangrijkste is dat het klikt tussen u en uw arts. De keuze is dan ook erg belangrijk.

Ook een huisarts kan kinderen behandelen!

Het voordeel van een huisarts is dat hij beschikbaar is, het dossier van het hele gezin kent en dat hij op huisbezoek kan komen en dus de levensomstandigheden van de kinderen kan beoordelen. Bij de huisarts is de wachttijd vaak ook korter, zowel om een afspraak te krijgen als in de wachtkamer bij de vrije raadpleging. En met onze moderne manier van leven zijn dat waardevolle troeven.

De kinderarts, een kinderspecialist

Een kinderarts, een specialist in kinderen dus, is onmisbaar tijdens het verblijf in de kraamkliniek. Hij kan met name al in een vroeg stadium de kleine voortekenen van ziektes bij de pasgeboren baby opsporen; hij biedt ook psychologische steun om de band tussen de ouders en het kind te versterken, bijvoorbeeld op het moment van de woedeaanvallen rond de leeftijd van 18 maanden of later als er opvoedingsproblemen opduiken.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 29/11/2016
Origineel artikel geschreven door op 09/03/2004

Vindt u het artikel interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming

Uw interactief gedeelte over Gezondheidszorg

Neem deel aan de meest recente discussies