Kinderaandoeningen

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB
Overzicht

Waarom wordt de gehoorfunctie bij jonge kinderen getest?

Als een kind slecht hoort heeft dat niet alleen tot gevolg dat hij onduidelijk gaat praten en een kleine woordenschat heeft, maar het heeft ook invloed op zijn persoonlijkheid: hij is minder betrokken bij zijn omgeving en zal de neiging vertonen om zich in zichzelf terug te trekken.
Een stoornis op één gebied kan in de 0-4 jarige periode grote invloed hebben op de gehele persoonlijkheidsontwikkeling.

Komt een aangeboren heupafwijking veel voor?

Een aangeboren heupafwijking, meestal in de vorm van een gehele of gedeeltelijke heupontwrichting, komt bij 1 - 2 procent van alle kinderen voor. De aandoening wordt zonder gericht onderzoek niet eerder ontdekt dan wanneer het kind gaat lopen, dus ruim na de leeftijd van 1 jaar. Op die leeftijd is operatieve correctie en ziekenhuisopname nodig. Bij opsporing op de leeftijd van 3 - 6 maanden - zoals op het consultatiebureau gebeurt - is poliklinische behandeling met (gips)spalken doorgaans afdoende.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Wanneer en hoe moet u uw baby verschonen? Geüpdatet op 06/06/2014 - 11h40

Het eerste levensjaar van een baby wordt bijna helemaal opgeslorpt door de verzorging en het verschonen van het kindje. Het is inderdaad niet goed om een baby met een natte luier om te laten zitten. Stel u voor dat het u overkwam. Afgezien van de hyg...

Mijn kindje heeft melkschurft. Wat moet ik doen? Gepubliceerd op 16/02/2015 - 10h49

Melkschurft of melkkorst is een van de meest voorkomende problemen bij pasgeboren kindjes. Zo’n 10 % van de baby’s jonger dan drie maanden krijgt ermee te maken . Melkschurft is onschadelijk , maar wel weinig esthetisch. Wat kunt u eraan doen?

Meer artikels