• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Kies een hond die bij u past!

Kies een hond die bij u past!Een hond in huis nemen doe je niet zomaar, het moet goed overwogen worden. Uw nieuwe vriend kan immers 8 tot 20 jaar uw huisgenoot worden! Hieronder vindt u enkele tips die u bij uw keuze kunnen helpen…

Uw besteding van tijd

Ongeacht tot welk ras uw hond behoort, een hond is geen solitair schepsel, maar een echt groepsdier. Hij zal uw gezelschap en dat van soortgenoten dan ook erg op prijs stellen, toch als hij correct is opgevoed en met derden heeft leren omgaan. Sommige honden kunnen het zelfs niet aan om een dag alleen te zijn! U moet ook minstens 2 of 3 wandelingen per dag voorzien om uw vriend de kans te geven zijn gevoeg te doen. Daarom is het beter om geen hond in huis te nemen, als de gezinsleden de hele dag afwezig zijn en geen tijd hebben om met een huisdier om te gaan. Veel honden die overdag alleen zijn, zijn ook ongelukkig en beginnen ineens te blaffen of dingen in huis te vernielen. Vooral als u kiest voor een jong hondje, moet u veel tijd vrijmaken om hem op te voeden en hem zindelijk te maken. Als u een volwassen hond koopt, zal die deze kennis meestal al hebben verworven.

Uw budget

De kosten van het voer, van de veearts (vaccins, ziektes…) en van de accessoires die uw hond nodig heeft, kunnen vrij hoog oplopen en vergen een niet onaardig budget. Honden van grote rassen hebben meer voedsel nodig en de veeartsenkosten liggen voor hen hoger dan voor honden van kleine rassen. Dat is bijvoorbeeld het geval voor anesthesie, bij operaties of bij de aankoop van medicamenten (wormdrijvend middel, vlooienmiddel, antibiotica…).

Artikel gepubliceerd door op 29/04/2008

Vindt u het artikel interessant?