Kerststronk met chocolade

Recept aangemaakt op 28/12/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/12/2014 - 11h45
-A +A
Pour :
8 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

500 gr rolbiscuit
300 gr pure chocolade
25 cl room
10 gr zeer fijn gemalen koffie

Bereiding voor kerststronk

Maak de rolbiscuit klaar.

Hak de chocolade in stukken met een mes of rasp hem. Doe alles in een grote kom.

Giet 20 cl room in een steelpan en breng aan de kook. Haal van het vuur zo gauw de room begint te koken en doe er de koffie bij. Meng goed.
Giet de rest van de room erbij. Zet de pan weer op een zacht vuur en blijf roeren.
Doe er beetje bij beetje de chocolade bij en roer non-stop met een spatel.
Giet de crème in een lege kom en laat afkoelen.

Rol de biscuit open. Verdeel er met de spatel de helft van de crème over.
Rol de biscuit op zonder aan te drukken, want anders loopt de vulling uit.
Wikkel de biscuit in een vel huishoudfolie en leg hem in de koelkast.

Laat de rest van de crème lauw worden en klop er lucht onder met een klopper.

Haal de rolbiscuit met de chocoladevulling uit het vel huishoudfolie. Snij elke rand scheef af. Leg deze stukjes opzij.

Smeer de crème over hele biscuit zo regelmatig mogelijk uit met een spatel. Maak mooi glad en trek dan lijnen met de rug van een vork.
Smeer ook de twee afgesneden kantjes van de biscuit in met de crème en leg ze boven op de stronk.
Versier de stronk dan naar eigen fantasie.

Zet de stronk tot net voor het opdienen in de koelkast.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 28/12/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/12/2014 - 11h45
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB