Keratoacanthoom

Publié le 23/09/2003 - 00h00
-A +A

Onder een keratoacanthoom verstaat men een snel groeiende verheven tumor van de huid waarbij een infectie met een virus een rol speelt. Meestal komt de tumor voor aan het gelaat (neus, wangen, oogleden, lippen), maar ook op de borst, de onderarmen en de handrug.In enkele weken kan de tumor een aanzienlijke grootte bereiken: 2 tot 10 cm. De tumor is rood, vleesachtig van aspect. Het centrum ervan bevat een grote massa hoornmateriaal.Zonder behandeling zal de groei na ongeveer een maand stoppen. Vervolgens treedt na verloop van enkele maanden een vermindering op in de grootte. De tumor kan spontaan volledig verdwijnen. Ook wanneer de tumor chirurgisch wordt verwijderd komen er soms wel recidieven voor.De behandeling bestaat uit curettage en coagulatie, radiotherapie of excisie. In twijfelgevallen zal de arts de tumor beschouwen als een kwaadaardig gezwel en ook als zodanig behandelen.

Publié le 23/09/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Ook de tong heeft zo haar ziektes. Geüpdatet op 10/04/2013 - 10h17

Ook onze tong kan getroffen worden door specifieke aandoeningen. Verzwering, speciale verkleuring, vergroeiingen, witachtige aanslag, enz. Wat gaat er achter deze en andere symptomen op onze tong schuil?

Het verkoudheidsvirus, een nieuw wapen tegen kanker Geüpdatet op 29/04/2002 - 00h00

Na injectie in de leverslagader (a. hepatica communis) kan het verkoudheidsvirus (common cold virus) selectief de kankercellen van een levertumor uitroeien zonder de gezonde cellen te beschadigen. Het virus zou dus de komende jaren een belangrijk wap...

Borsttumoren bij teven en poezen Gepubliceerd op 21/05/2013 - 14h11

Vrouwelijke honden en katten krijgen vaak te maken met borsttumoren. Bij honden maken die 25 tot 50% van de tumoren uit. Toch kunt u uw trouwe viervoeter beschermen door haar vroegtijdig te laten steriliseren.

Meer artikels