Keratoacanthoom

Publié le 23/09/2003 - 00h00
-A +A

Onder een keratoacanthoom verstaat men een snel groeiende verheven tumor van de huid waarbij een infectie met een virus een rol speelt. Meestal komt de tumor voor aan het gelaat (neus, wangen, oogleden, lippen), maar ook op de borst, de onderarmen en de handrug.In enkele weken kan de tumor een aanzienlijke grootte bereiken: 2 tot 10 cm. De tumor is rood, vleesachtig van aspect. Het centrum ervan bevat een grote massa hoornmateriaal.Zonder behandeling zal de groei na ongeveer een maand stoppen. Vervolgens treedt na verloop van enkele maanden een vermindering op in de grootte. De tumor kan spontaan volledig verdwijnen. Ook wanneer de tumor chirurgisch wordt verwijderd komen er soms wel recidieven voor.De behandeling bestaat uit curettage en coagulatie, radiotherapie of excisie. In twijfelgevallen zal de arts de tumor beschouwen als een kwaadaardig gezwel en ook als zodanig behandelen.

Publié le 23/09/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Ook de tong heeft zo haar ziektes. Geüpdatet op 10/04/2013 - 10h17

Ook onze tong kan getroffen worden door specifieke aandoeningen. Verzwering, speciale verkleuring, vergroeiingen, witachtige aanslag, enz. Wat gaat er achter deze en andere symptomen op onze tong schuil?

Huidtumoren: loopt uw hond gevaar? Gepubliceerd op 03/06/2013 - 17h46

Cysten, abcessen, hematomen en tumoren kunnen de huid van uw hond misvormen. Van de tumoren, die het gevolg zijn van een abnormale vermenigvuldiging van de huidcellen, moet een biopsie of een excisie worden gemaakt om de risico's voor uw vriend te ku...

Een bolletje onder de huid: wat is een lipoom? Gepubliceerd op 06/07/2012 - 14h39

Een lipoom is een vetbolletje dat onder de huid ontstaat. We kunnen overal op ons lichaam lipomen krijgen. Een lipoom is goedaardig en heeft specifieke kenmerken waardoor we het kunnen onderscheiden van een kwaadaardige tumor.

Meer artikels