• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  6 mening
 • Getuigenissen (0)

Kent u de lichaamstaal van uw hond?

Kent u de lichaamstaal van uw hond?

Door het gedrag van onze huisdieren te observeren geven we ze een kans om met ons te communiceren. Sommige houdingen of de stand van de oren of de staart zeggen namelijk iets over hun gemoedstoestand!

Blijdschap en goed humeur bij honden

Kwispelt uw hond regelmatig met zijn staart? Staan zijn oren recht en  observeert hij  rustig wat er om hem heen gebeurt? Dan is hij zeker tevreden en in goede doen. Misschien brengt hij u zelfs als bewijs van zijn goed humeur zijn lievelingsbal en nodigt hij u zo uit voor een spelletje. Er zijn ook honden die op hun rug gaan liggen als een soortgenoot of een mens geïrriteerd raakt. Ze tonen daarmee hun bereidheid om de situatie te ontmijnen en op een vreedzame manier af te handelen.

Angst kan bij een hond plaatsmaken voor agressie!

Als uw hond zich slecht in zijn vel voelt, laat hij dat vaak zien via zijn oren. Die liggen dan plat naar achteren of hangen slap aan weerskanten van zijn kop. Heel snelle en korte bewegingen met de staart kunnen dat gevoel van onbehagen bevestigen. Als deze situatie niet betert en de hond angstig wordt, brengt hij soms zijn staart tussen zijn achterpoten. Soms gaat een hond zich ook met de poten opgetrokken dicht tegen de grond drukken, een soort vluchtreactie. Ook de haren die rechtop staan op de rug verraden dat een hond angstig of gespannen is. Als hij heel bang, kan hij zelfs over zijn hele lijf beginnen te beven. Soms is de angst ook in zijn ogen te lezen, omdat de pupillen dan wijd open zijn.

Artikel gepubliceerd door op 27/09/2011

Vindt u het artikel interessant?