Karamelpudding (crème caramel)

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diététicienne op 26/01/2014 - 18h18
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Durée :
50 minutes
Ingrédients :

1/2 l halfvolle melk
1 stokje vanille
3 eieren
20 g poedersuiker of vervangende zoetstof
2 eetlepels caramel

Bereiding van de karamelpudding (crème caramel)

Bereid op voorhand of de avond ervoor.

Warm de over voor op 180°C of stand 6.

Breng de melk aan de kook, waarin de stok vanille met de uitgeschraapte vanillepitjes en de suiker zijn toegevoegd.

Klop de eieren en voeg beetje bij beetje stevig kloppend de melk toe. Doe de karamel in een vorm en giet er het mengsel van melk en eieren over.

Bak gedurende 45 minuten in de warme oven, zonder de oven ondertussen te openen.
Laat afkoelen en plaats vervolgens minstens 2 uur in de koelkast vooraleer op te dienen.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diététicienne op 26/01/2014 - 18h18
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB