Kanker van Michael Douglas te wijten aan orale seks?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 03/06/2013 - 14h12
-A +A

Dat is althans wat de acteur beweert en ook zonet heeft bekendgemaakt. De boosdoener zou het papillomavirus zijn, hetzelfde virus dat aan de basis ligt van baarmoederhalskanker.

PUB

Volgens Michael Douglas heeft een teveel aan orale seks kanker veroorzaakt

Michael Douglas heeft onlangs een heel zware behandeling ondergaan voor keelkanker en is nu in remissie. Er zijn dus geen kankercellen meer gevonden.

In een interview met de Guardian verklaart hij dat de kanker te wijten was aan een overdaad aan cunnilingus of orale seks.

 

Papillomavirus en keelkanker

Net als de meeste baarmoederhalskankers is de keelkanker van Michael Douglas veroorzaakt door het HPV of papillomavirus. Dat wordt overgedragen bij seksueel contact, ook bij orale seks dus. Het nieuws komt misschien als een verrassing, maar er is niets revolutionairs aan. De link tussen keelkanker en bepaalde seksuele handelingen is al jaren bekend. In de Verenigde Staten neemt het aantal gevallen van keelkanker dat daaraan is toe te schrijven trouwens sterk toe.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 03/06/2013 - 14h12

guardian.co.uk

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Orale seks en keelkanker Geüpdatet op 09/09/2009 - 00h00

Het humaan papillomavirus (HPV) is een virus dat verantwoordelijk is voor baarmoederhalskanker bij vrouwen. Maar het virus dat seksueel overdraagbaar is, kan ook verantwoordelijk zijn voor neus-, keel, of oorkanker, zo blijkt nu.

Orale seks en het papillomavirus Geüpdatet op 19/04/2010 - 00h00

Ook orale seks kan seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) doorgeven. Het is bekend dat papillomavirussen seksueel overdraagbaar zijn en letsels aan de baarmoederhals en soms zelfs kanker kunnen veroorzaken. Er bestaan wel twee vaccins die bescherm...

Baarmoederhalskanker en baarmoederkanker: het verschil Gepubliceerd op 10/02/2016 - 11h34

Zijn kanker van de baarmoederhals en kanker van het baarmoederslijmvlies of baarmoederkanker twee duidelijk te onderscheiden vormen van kanker ? Wat zijn de respectieve symptomen? Hebben ze verschillende oorzaken? En hebben ze dezelfde prognose? We z...

Meer artikels