Kaneel heilzaam voor diabetes

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 03/07/2016 - 22h23
-A +A

PUB

Kaneel: verbetering van de glycemische functie

De onderzoekers stelden vast dat de deelnemers die kaneelextracten toegediend kregen een lager gehalte van geglycosyleerde hemoglobine* hadden dan de groep die de placebo innam. Er was ook een verbetering merkbaar van de insulineresistentie en een daling van het gehalte aan triglyceriden.

In deze studie helpt kaneel dus wel degelijk de glycemische functie te verbeteren en zelfs ook enkele cardiovasculaire factoren.
Er zijn nu op de markt voedingssupplementen op basis van kaneel voor diabetici. Diabetici doen er in ieder geval goed aan om het kruid nu al toe te voegen aan hun voeding.

 

* De geglycosyleerde hemoglobine of HbA1c (hemoglobine/glucose-complex met een levensduur van enkele weken) weerspiegelt de gemiddelde bloedsuikerspiegel van de 3 voorbije weken, daar waar de meting van de bloedsuikerspiegel zelf de waarde op het moment zelf aangeeft. De twee types van waarden vullen elkaar dus aan en zijn onmisbaar voor de opvolging van diabetes.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 04/12/2007 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 03/07/2016 - 22h23

Weitgasser R. et coll. (Oostenrijk), persbericht Diabetescongres, oktober 2007.

Bekijk dit artikel
PUB