PUBLICITÉ

kalkoenragout met salie

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Indien u op dieet bent, gaat het er niet om dat u in een recordtempo 5 kilo of meer afvalt, maar dat u uw ideale gewicht terugvindt door van alles te eten zonder honger te lijden. Hieronder vindt u een lichte, gezonde en evenwichtige maaltijd.

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


4 kalkoenfilets
10 sjalotten
1 koffielepel olijfolie
1 glas witte wijn
1 blokje gevogeltebouillon
1/2 bosje salie
zout, peper

Het recept


Snij de kalkoenfilets in blokjes van ongeveer 5 cm lengte. Bestrooi ze met een klein beetje zout. Bedek de bodem van een ovenvaste schotel met salieblaadjes. Leg er de kalkoenblokjes op.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel de sjalotten en hak ze fijn. Verhit de olie in een braadpot en stoof ze goudbruin. Giet de wijn erbij. Laat volledig inkoken. Los het bouillonblokje op in 3 dl water. Giet dit in de pot bij de sjalotten en voeg 2 of 3 salieblaadjes toe. Laat 15 minuten koken op een zacht vuurtje tot de sjalotten zacht zijn. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Zet de schotel met de kalkoen in de oven. Draai het vlees na 10 minuten om, leg er een
blad aluminiumfolie op om uitdrogen te voorkomen. Laat nog eens goed 5 minuten bakken. Bestrooi met zout.
Schik de kalkoenblokjes op een schotel. Verwijder de salieblaadjes uit de sjalottensaus.
Giet deze over de kalkoen. Werk af met een stevige draai van de pepermolen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ