PUBLICITÉ

Kalkoenlapje met citroen en kappertjes

Recept aangemaakt op 21/10/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen

2 bosjes jonge wortelen
200 gram paddenstoelen
1 onbespoten citroen
4 kalkoenlapjes van 100 gram
2 eetlepels olijfolie
½ glas witte wijn
2 eetlepels kappertjes
zout
peper

Bereiding

Schraap de wortelen en stoom ze of kook ze gaar in lichtgezouten water.
Maak de paddenstoelen schoon en hak ze grof. Snij de citroen in ronde schijfjes.
Verhit wat olie in een braadpot en doe er de paddenstoelen in. Strooi er wat zout over, leg het deksel op de pot en laat 10 minuten op een zacht vuurtje stoven.
Haal de paddenstoelen met een schuimspaan uit de pot en hou ze warm.
Doe de citroenschijfjes in de pot en laat ze gedurende 10 tot 15 minuten afgedekt en op een zacht vuurtje konfijten.
Verhit een scheutje olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de kalkoenlapjes op een heel zacht vuurtje. Breng op smaak met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en leg het op een warme schotel.
Deglaceer het braadvocht met de witte wijn. Doe nu de kappertjes in de pan, samen met de citroenschijfjes en het sap ervan en de paddenstoelen. Meng goed en laat nog eens 2 minuten stoven. Giet deze rijke saus over het vlees. Leg de wortelen erbij en dien op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 21/10/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ