Kalkoengebraad met pruimen

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Voor 4 personen
Ingrediënten
10 tot 15 pruimen (al naargelang de grootte)
1 ui
1 tomaat
1 teentje look
500 gram gebraad van een jonge kalkoen
1 eetlepel olie
1 sinaasappel (onbehandeld)
1 dl witte wijn
zout
peper

Bereiding
Laat de pruimen weken in een kop water tot ze weer meer volume hebben. Pel de ui en snipper ze fijn. Ontvel de tomaat: dompel ze 30 seconden onder in kokend water en verwijder daarna het vel en de zaadjes. Snij het vruchtvlees in grote stukken. Pel het teentje knoflook. Verhit de olie in een braadpot en laat het gebraad aan alle kanten bruinen. Haal het gebraad uit de pot, laat het uitlekken op een vel keukenpapier en giet de olie weg. Doe de ui, het look en de tomaat in de pot en stoof ze al roerend 2 à 3 minuten (de bodem van de pot is nog vet genoeg: u hoeft dus geen olie of boter toe te voegen). Doe het gebraad erbij en bestrooi met peper en zout. Giet de wijn erbij. Doe het deksel op de pot en laat 15 minuten op een heel zacht vuurtje pruttelen. Doe er dan de uitgelekte pruimen bij. Haal met een dunschiller een paar reepjes schil van de sinaasappel en doe die samen met de pruimen bij het gebraad. Sluit de pot weer en laat nog eens 15 tot 20 minuten pruttelen (controleer af en toe of het vlees nog niet gaar is). Haal het gebraad uit de pot en leg het op een schotel. Bedek het met aluminiumpapier en laat het 10 minuten rusten op een warme plaats (bijvoorbeeld in de oven). Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en/of peper. Snij het gebraad in sneetjes. Giet er de saus rond en schik er ten slotte ook de pruimen rond.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB