Kalfssauté met zuringpuree

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A

Voor 4 personen800 gram stukjes kalfsvlees1 ui2 eetlepels olijfolie1 glas droge witte wijn400 gram zuring (diepgevroren)1 eetlepel room600 gram krielaardappelenSnij alle vetranden van het kalfsvlees. Pel de ui en hak hem fijn. Verhit de olijfolie in een braadpan en braad de kalfsstukjes aan alle kanten mooi bruin. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier en gooi de olie weg. Doe de stukjes ui in dezelfde braadpan zonder er olie bij te voegen. Laat al roerend 5 minuten stoven tot ze glazig zijn. Meng er het kalfsvlees onder. Voeg de wijn toe en laat 25 minuten garen op een zacht vuur. Breng op smaak met zout.Ontdooi de zuring in een braadpan en roer er een eetlepel room onder.Schil de krielaardappelen. Kook ze gaar in water met wat zout. Giet het water af en doe de aardappelen bij het vlees zo gauw dat gaar is. Kruid naar smaak met peper en zout.Giet de kalfssauté over op een schotel en schik er de zuringpuree rond.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB