Kalfsragout (of kalfsblanquette) op grootmoeders wijze

Recept aangemaakt op 26/01/2014 - 17h53 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/02/2015 - 10h56
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
60 minutes
Ingrediënten :

Kalfsvlees voor ragout: 800 g tot 1 kg
Ui: 1
Wortelen: 4
Prei: 2
Kleine champignons: 200 g
Olijfolie: 1 eetlepel
Gevogeltebouillon: 1 blokje
Tijm: 1 takje
Laurier: 1/2 blaadje
Eidooiers: 2
Room: 2 eetlepels
Citroen: 1
zout, peper
PUB

Bereiding van de kalfsragout op grootmoeders wijze

Verwijder zorgvuldig het vet van elk stukje vlees.

Maak de ui, wortelen en prei schoon.
Snijd de ui en de wortelen in schijfjes, de preien in stukjes.

Maak de champignons schoon, verwijder de steeltjes en snijd ze in twee.

Los een blokje kippenbouillon op in 75 cl warm water.

Braad de stukjes kalfsvlees in een stoofpan aan met een eetlepel olijfolie. Als ze kleur hebben, laat u ze op keukenpapier uitlekken.

Laat vervolgens alle groenten fruiten. Laat ze ook uitlekken.

Wrijf de stoofpan schoon met keukenpapier.
Leg het kalfsvlees terug in de pot. Overgiet het vlees met de gevogeltebouillon tot het onder staat. Breng aan de kook en schuim af indien nodig.

Voeg dan de groenten, tijm en laurier toe. Nog een klein beetje zout toe en peper.
Zet het deksel op de pan en laat 40 minuten sudderen.

Haal het vlees en de groenten uit de stoofpan en leg ze op een warme dienschotel.
Filter de bouillon, laat een beetje inkoken.

Meng de eidooiers en de room in een kom. Haal een beetje kookvocht uit de pan en giet dit zachtjes bij het mengsel terwijl u het opklopt.
Giet het mengsel terug bij de bouillon en klop goed op. Laat 2 tot 3 minuten zachtjes koken en blijf ondertussen onophoudelijk opkloppen totdat de saus gebonden is.
Als ze te vloeibaar is, kunt u ze met wat maïszetmeel dikker maken.

Voeg het sap van een citroen toe. Kruid indien nodig.
Giet de saus over het vlees en de groenten.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 26/01/2014 - 17h53 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/02/2015 - 10h56
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB