- Voor :
- 2 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Ingrediënten :
-
2 sneden kalfslever
1 koffielepel olijfolie
2 eetlepels frambozenazijn
1 koffielepel honing
100 gram diepgevroren frambozen
Bereiding van de kalfslever met frambozen
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kalfslever. Draai de sneden tijdens het bakken om. Strooi er geen zout over. Bak ze 8 tot 10 minuten op een middelmatig vuur, al naargelang de dikte en het gewenste resultaat, rozig of doorbakken. Leg de sneden in een schotel. Bedek ze met een vel aluminiumpapier om ze warm te houden. Giet het bakvet weg. Giet de frambozenazijn in de pan, samen met een eetlepel water. Deglaceer de pan goed door de bakresten met een houten lepel los te maken. Doe er de honing bij. Roer goed gedurende ongeveer één minuut. Kruid met een beetje zout en met flink wat peper. Haal de pan van het vuur en doe er de frambozen in. Meng heel voorzichtig tot ze ontdooid zijn en door en door warm. Giet het mengsel op de sneden kalfslever. Dien meteen op.