Kalfsgebraad met witloof en sinaasappel

Recept aangemaakt op 08/11/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/01/2015 - 15h37
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
60 minutes
Ingrédients :

1 kalfsgebraad
1 eetlepel olijfolie
2 sinaasappels
10 stronken witloof
1 koffielepel kalfsfond in poedervorm
zout
versgemalen peper

Voor 6 personen Voorbereiding: 10 min Moeilijkheidsgraad: tussenin

Bereiding van het kalfsgebraad met witloof en sinaasappel

Verhit de olie in een braadpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin.
Haal het gebraad uit de schotel en leg het op een vel keukenpapier.
Giet de olie weg en leg het vlees er weer in. Bestrooi met zout en peper en voeg het sap van één sinaasappel toe.
Zet een deksel op de braadpot en laat ongeveer 45 minuten op een heel zacht vuurtje pruttelen. Draai het vlees af en toe om.

Borstel de schil van de andere sinaasappel grondig onder stromend water. Haal met een dunschiller fijne schillen van de sinaasappel.

Maak het witloof schoon en leg het in een andere braadpot, giet daar het sap van de andere sinaasappel bij en bestrooi met een beetje zout. Leg het deksel op de pot en laat 30 tot 40 minuten stoven op een matig vuur.

Dompel de sinaasappelschillen enkele minuten onder in kokend water. Laat uitlekken. Doe de helft in de braadpot met het gebraad en de andere helft bij het witloof.

Haal het vlees en het witloof uit de pot zodra ze klaar zijn. Schik ze op een mooie schotel.

Giet het braadvocht van het vlees en het sap van het witlof in een steelpan. Doe er de kalfsfond bij. Breng aan de kook en laat inkoken tot een smeuïge, lichtjes stroperige saus.
Giet de saus over het vlees en de groenten.

Dien het kalfsgebraad met witloof en sinaasappel warm op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 08/11/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/01/2015 - 15h37
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB