Kalfsgebraad met uitjes

Recept aangemaakt op 02/09/2014 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 19/05/2016 - 10h01
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
60 minutes
Ingrediënten :

Kalfsgebraad: 1 kg
Olijfolie: 1 eetlepel
Bundel uitjes: 2
Jonge worteltjes: 2 bundels
Witte wijn: 1/2 glas
Kalfsfond in poedervorm: 2 koffielepels
Kervel: 1 tuiltjes
PUB

Verwijder het vet van het gebraad.

Maak de uitjes schoon en laat wat van de erg smaakvolle groene stengels zitten.

Schil de wortelen, snijd boven- en onderkant af, en was ze.

Laat een beetje olijfolie opwarmen in een stoofpan en braad het gebraad aan alle kanten aan. Haal het vervolgens uit de pan en leg het op keukenpapier.

Doe de uitjes en worteltjes in de kookpot en laat 5 minuutjes fruiten. Haal ze uit de pot en laat uitlekken. Gooi het vet weg.

Los de fond in een glas water op.

Leg het gebraad terug in de kookpot. Giet er een half glas witte wijn en de opgeloste fond over. Sluit de stoofpan af en laat 45 minuten op een zacht vuur braden.
Als de helft van de kooktijd voorbij is, voegt u de groenten toe en draait u het gebraad om.

Leg het op een serveerschotel. Leg er de groenten omheen. Houd het warm.

Hak de helft van het tuiltje kervel fijn en voeg toe aan de saus. Proef en kruid indien nodig. Dien deze saus apart op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 02/09/2014 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 19/05/2016 - 10h01
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB